Två nyper vila och en näve rätt musik

Det har inte blivit så mycket bloggande på sistone, jag vet det. Det är inte det att jag inte vill spendera massa tid på att ösa ur mina tankar, för jag gillar ju det. Men det är väl snarare så att jag prioriterar annorlunda och kan göra det. Innan brukade jag blogga när jag blev för trött på att inte orka göra någonting. Det låter kanske konstigt, men det var verkligen så. Jag vilade och när jag var trött på att vila men fortfarande inte kunde förmå mig till att göra något vettigt så skrev jag ett blogginlägg. Men nuförtiden så gör jag antingen något vettigt eller så vilar jag helt. Mellanting känns bara onödigt. Jag tror jag uppskattar och förstår innebörden av att ”bara vara” mer än vad jag någonsin gjort. Och lät inte det som någon sorts reflektion/sammanfattning/slutsats från nåt skolarbete haha!?

Men vet ni vad hörrni!? Jag har till och med börjat meditera. Eller egentligen vet jag inte vad meditation innebär. Men ibland får jag för mig att bara ligga ner och andas till lugnande musik. Jag tänker iaf att det är meditation, att det är nåt sånt alla sånna duktiga människor gör när dem säger att de mediterar. Ja, nu har väl jag också gått och blivit en duktig hippie, haha! Eller ja, en äkta bohemian som min familj kallat mig sen länge. Men jag kan faktiskt till och med rekommendera det; när alla tankar, stress och måsten brakar i hela kroppen så är den där lugnande musiken faktiskt det enda som ger en svag kram till själen. Och det menar jag, även om jag i skrivande stund nästan själv lyfter sådär ifrågasättande på ena ögonbrynet.?

Egentligen är det där med musik lustigt. Aldrig skulle jag nånsin förr få för mig att lyssna på lugnande och tråkig musik. Jag har nästan sett det som slöseri av tid som bättre spenderas med att lyssna på bra musik, texter, melodier. Men faktum är att jag ibland aktivt väljer att lyssna på annan musik än vad jag egentligen vill höra på. Till exempel så kan jag ibland grotta ner mig fullständigt i Taylor Swifts gamla låtar. En vecka senare upptäcker jag att min sinnesstämning successivt har förändrats till det sämre. Om jag enbart lyssnar på rockig musik, ja då blir jag istället en frustrerad liten Alma. Man ska väl helt enkelt komma ihåg att det finns massvis med bra musik och miljarder artister och band som bidrar med ofantligt mycket musik som jag inte ens upptäckt, än. Och egentligen, varför begränsa sig och bara lyssna på ett fåtal? Varför aldrig lyssna på lugnande musik som man tror man inte får något ut av när man i självaste verket kan alla andra låtar man annars hade lyssnat på utan och innan?

Ta en kvart, lyssna på något du aldrig annars skulle få för dig att lyssna på och bara va.