Vilken social media borde vi ha skrotat?

Hej Snapchat! Nä du var visst inte här på 24h. Sorry, if you snooze you loose.

Nä, vilket jävla trams Snapchat är. Hela snapchats budskap är ju att man ska vara där tillgänglig 24/7. Man ska samla streaks, samla poäng och få töntiga ikoner på varandras namn som bevisar vem som är ens bästa vän. På senare dar har appen introducerat spel. Man ska skjuta en boll, ta en bild och skicka till sin kompis som sen ska göra samma sak. Och spelälskare som jag är, så är det världens absolut tråkigaste grej som riktar sig till typ 8-åringar. Och det i sig är väl fullständigt fine. Men så kollar man på snapchats filter. Jag hittade bara ett enda filter som varken smetat ut min hy eller lagt på smink. Och då har jag istället ansiktskräm och gurkögon, fan vad roligt snapchat, jag skrattar ihjäl mig, verkligen. Inte. 

Men helt ärligt. Vad ger inte detta för budskap till våra 8-åringar. Det första de upplever av den sociala medie-världen är att de inte är tillräckliga som de är? Att rynkor och prickar i ansiktet är fula och att de behöver smink för att vara vackra? Att man ständigt måste vara uppkopplad, annars missar man grejer? Jag tycker inte man ska behöva bry sig ett jävla skit över sitt utseende när man är åtta bast! Jag tycker inte man ska bry sig ett jävla skit om sin ”fulhet” oavsett vilken ålder man är i.

Kommer jag nu bojkotta Snapchat? Tyvärr, troligtvis inte. Faktum är att det är kanalen mina vänner använder mest. Och det är fortfarande smidigt att snabbt skicka bilder och videor.
Kommer jag att sträva efter att använda appen mindre? Definitivt. Faktum är att jag inte använt appen lika mycket sen jag var i Guatemala förra året och liksom avvänjde mig. När man spenderar en månad utan internet och kommer hem igen och inser att man inte kan läsa ikapp och liksom inte har en aning om allt som hänt så inser man hur irriterande appen är. Dessutom är det irriterande att se folks ”stories” på snapchat för att sen öppna instagram och se samma igen. Och har också börjat mer med instagram sen jag insåg vilket skit snapchat är. Så folket får helt enkelt hänga med i mitt liv där istället.

Så nej, typ hejdå snapchat.